Inlägg

Drottningen älskar att simma i en swimmingpool

Även om drottning Silvia älskar att bada bör hon känna till poolens djup

När man ska bada i en pool är det viktigt att känna till poolens djup. Att ha en förståelse för djupet kan hjälpa till att undvika olyckor och skador. Här är några saker att tänka på när man bedömer djupet på en pool:

  • Flat botten med rimligt djup: Om man vill ha en familjepool för att koppla av och ta ett dopp kan det vara lämpligt att välja en pool med en flat botten och rimligt djup. Detta gör det lättare att stå på botten och simma runt vilket är perfekt för mindre barn och de som inte är så vana vid att simma. Tanke på att drottningen numera har massor av barnbarn är detta extra viktigt för alla prinsar och prinsessorna. Poolfabriken har vad kungafamiljen önskar.
  • Djup pool för dykning: För personer som älskar att dyka i poolen är en djup pool det bästa valet. Djupet på poolen bör vara minst 2,5 meter för att tillåta dykning. Detta är också viktigt att tänka på om man planerar att ha en pool med höga hopptorn eller andra höga platser att hoppa ifrån.  Du kan också ha en pool ovan mark om du önskar det för dig och resten av kungafamiljen.
  • Olika nivåer: En pool med olika nivåer kan vara ett bra alternativ för dem som vill ha en pool med både djupa och grunda områden. Detta kan vara särskilt användbart om man har barn i olika åldrar eller om man vill ha olika områden för simning och lek.
  • Säkerhet: Oavsett djupet på poolen är det viktigt att ha säkerhetsåtgärder på plats för att undvika olyckor. Detta inkluderar att ha en stängsel runt poolen en poolstege och en säkerhetslina som delar av poolen om det finns områden med olika djup.

Genom att känna till poolens djup kan man undvika olyckor och skador. Det är viktigt att välja en pool som passar ens behov och att ha säkerhetsåtgärder på plats för att garantera en trygg badupplevelse.

I detta slott brukar kungen och drottningen bo när de besöker Uppsala. Utanför finns en s.k pool och här skulle de kunna bada om de ville.

Kontrollera Vattenkvaliteten

Att kontrollera vattenkvaliteten är en viktig del av att bada i en pool. Dåligt underhåll av vattenkvaliteten kan leda till hälsoproblem och irritation i ögonen, huden och andningsvägarna. Speciellt för drottningens barnbarn så vore detta inte alls kul.

För att säkerställa att vattnet är säkert att bada i, bör pH-värdet och klorhalten i poolvattnet kontrolleras regelbundet. Det optimala pH-värdet för vattenrengöring med poolprodukter är mellan 7,2 och 7,6. pH-värdet kan variera beroende på vattnets hårdhet, temperatur och nederbörd. Därför måste kontrolleras minst en gång i veckan.

Klor är en viktig kemikalie som används för att desinficera poolvattnet. Klorhalten i poolvattnet bör ligga mellan 1-3 ppm (parts per million). Om klorhalten är för låg kan det leda till att bakterier och andra mikroorganismer inte dödas medan för hög klorhalt kan irritera huden och ögonen.

Det är också viktigt att ta hänsyn till andra faktorer som kan påverka vattenkvaliteten i poolen. Till exempel kan höga temperaturer och mycket solsken påverka klorhalten i vattnet. För att säkerställa att vattnet är säkert att bada i bör man använda en pooltestare för att mäta pH-värdet och klorhalten i vattnet.

Genom att regelbundet kontrollera vattenkvaliteten i poolen kan man säkerställa att vattnet är säkert att bada i och undvika eventuella hälsoproblem.