Okategoriserade

Drottningen invigde Barnahaus Berlin

Drottningen invigde i dag Childhood-Haus Berlin. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Torsdagen den 24 september deltog Drottningen vid den digitala invigningen av Tysklands tredje barnahus, Childhood-haus i Berlin.

Vid den digitala invigningen av Childhood-Haus Berlin sade Drottningen:

“Noch sind die Childhood-Häuser Leuchttürme im Kinderschutz. Mit dem heutigen Tag und dem Childhood-Haus Berlin ist nun ein weiterer heller Leuchtturm hinzugekommen, der zeigt: Veränderung ist möglich!

Gemeinsam kann noch viel erreicht werden für den Schutz von betroffenen Kindern und Jugendlichen.”

Läs Drottningens tal i sin helhet

Drottningen i samtal med bland andra fru Elke Büdenbender och Dr. Astrid Helling-Bakki. Foto: Victor Ericsson/Kungl. Hovstaterna

Därefter talade bland andra fru Elke Büdenbender, hustru till Tysklands förbundspresident. Childhood-Haus Berlin ligger inrymt i universitetssjukhuset Charités lokaler, vilket virtuellt visades upp under invigningen.

Childhood-Haus Berlin är det tredje i Tyskland – efter Leipzig och Heidelberg. Drottningen och fru Büdenbender invigde 2019 gemensamt Childhood-Haus Heidelberg. Senare i höst öppnar även ett barnahus i Düsseldorf.

Läs mer om Childhood-Haus Berlin här.

Tysklands första Childhood-haus öppnades i Leipzig 2018 och det andra i Heidelberg 2019.

Foto: Childhood Tyskland

Om Childhood-Haus

I ett Childhood-Haus får barn som utsatts för sexuella övergrepp stöd och skydd under ett och samma tak. I ett multiprofessionellt team bestående av läkare, domare, psykologer, socialsekreterare med flera samarbetar man för barnens bästa och i deras intresse. Barnahus etableras i Tyskland med stöd av World Childhood Foundation