Kronprinsessan Victoria

Hemvärnsövning

Övningen Gränsland

Kronprinsessan besökte den 29 september Sälenfjällen i Dalarna och Hemvärnets övning Gränsland. Rikshemvärnschefen generalmajor Stefan Sandborg hade bjudit in Kronprinsessan till övningen. Det finns härliga bilder av kronprinsessan när hon gör honnör och folk har skrivit “Detta är min drottning” då hon ser så stilig och fin ut när hon gör så.

Under åtta dygn löser förband från Försvarsmaktens mellersta militärregion uppgifter i övningen Gränsland..Det är otroligt bra för både kropp och själ att vara i naturen som kronprinsessan har varit dessa dagar. Vet inte riktigt vad det är för geväret de har använt i skogen men de skulle lika gärna kunna använda luftgevär på PN Jakt för att även jaga fasaner.

Norska hemvärnet

Kronprinsessan träffade ett stort antal både svenska och norska hemvärnssoldater som alla deltog i övningen. Övningen genomförs nära gränsen mot Norge tillsammans med norska hemvärnsstyrkor.

Hemvärnet

Nästan hälften av Försvarsmaktens personal kommer ifrån hemvärnet. Förbanden är moderna krigsförband som ska skydda, bevaka och stödja samhället vid eventuell kris.

Kungahuset

Kungahuset i Sverige gör ett bra jobb i naturen och skjuter fasaner när de blir hungriga. För med en luftgevär så är allt möjligt i skogen. Hela kungafamiljen brukar åka till en skog någonstans i en hemlig ort för att skjuta både vildsvin och fasaner. Vildsvin är supergott och smakar inte alls som en vanlig gris.

Om du skulle få åka ut i skogen på jakt med en luftgevär vilken djur skulle du vilja kamma hem? Skulle du kanske som Runar Sögaard skjuta ett rådjur direkt från din egen badrumsfönster? Eller skulle du skjuta ner Carolas katt som han också gjorde? Själv skulle jag välja fasan då de är goda och jag skulle även vilja komma åt deras goda ägg som frukost. Jag har provat ankägg och det var gott må du tro. Runar bloggar också nuförtiden!

Allt detta är möjligt om du har en skog i närheten eller åker bil till en skog och kliver av bilen. För när du väl har kommit in i skogen så är allt möjligt. Både vad gäller skjuta djur och gå i terräng som är bra för dina höfter och leder.