Okategoriserade

Wind Sculpture in Bronze I

En ny skulptur

Det finns en del konstverk som är utplacerade i Stockholm av olika konstnärer. Dom finns på Djurgården, Kungsholmen och på flera olika ställen. Och också i botkyrka, Huddinge, Sollentuna och Solna. Och är man intresserad finns det både utförlig information och kartor på nätet.

I somras var Prins Daniel på Djurgården i Stockholm och invigde en ny skulptur. Det är det tredje verket som Prinsessans Estelles kulturstiftelse presenterar till skulpturparken på Rosendal. Skulpturen heter Wind Sculpture in Bronze I och är gjord av en konstnär som heter Yinka Shonibare. Yinka Shonibare är en brittisk nigeriansk konstnär som närvarade vid invigningen. På invigningen fanns också dom brittiska och nigerianska ambassadörerna, men också speciellt inbjuda gäster och allmänheten.

Prins Daneil startade invigningen med ett tal och när invigningen var klar åkte Prins Daniel till en förhandsvisning av en filmutställning som Yinka Shonibares gjort. Filmutställningen visades på Liljevalchs. Liljevalchs ligger på Djurgård en såsom många skulpturer och konstverk. Det är en konsthall som invigdes 1916. Konsthallen tillhör Stockholms stad och är blåklassad av Stadsmuseet i Stockholm.