Drottning Silvia

Hennes Majestät var hedersgäst och uppmärksammade PhARF-pristagarna

Hennes Majestät Drottning Silvia och Thermo Fisher Scientific hyllar framstående unga forskare vars forskning främjar förståelse, diagnos och behandling av allergisjukdomar

 

Hennes Majestät var hedersgäst och uppmärksammade PhARF-pristagarna från Thermo Fisher Scientific och European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) vid en särskild ceremoni på Thermo Fisher Scientifics anläggning i Uppsala den 5 december 2023.

Besöket var en viktig milstolpe för Thermo Fisher Scientific eftersom det var 20-årsjubileum för HM Drottning Silvias sista besök på platsen för att dela ut PhARF-priset. Som mångårig beskyddare av Astma- och Allergiförbundet har Drottning Silvia länge varit en förespråkare för vikten av att föra den vetenskapliga forskningen framåt.

 

PhARF-priset, som nu är inne på sitt 37:e år, uppmärksammar en ung forskare (45 år och yngre), vars forskning förväntas ge ett enastående bidrag till att förbättra förståelsen av allergiska tillstånd. Priset är ett bidrag på upp till 50 000 dollar som betalas till mottagarens institution av Thermo Fisher Scientific, världsledande inom vetenskap, för att finansiera framtida forskningsprojekt.

 

Omkring 150 miljoner människor i Europa är drabbade av allergier, inklusive mat-, nöt- och allergisk rinit. Upp till 20 % av patienterna med allergier kämpar dagligen med rädslan för en astmaattack, anafylaktisk chock eller till och med död på grund av en allergisk reaktion.1

Thermo Fisher Scientific är en av Uppsalas största arbetsgivare med ~800 anställda på anläggningen. Sedan företaget var först med testning av allergensensibilisering efter upptäckten av immunglobulin E (IgE) 1967 är företaget fortfarande engagerat i att investera i det lokala samhället och utveckla Uppsala som ett viktigt vetenskapligt nav, inklusive det nyligen undertecknade ett 20-årigt hyresavtal för ett nytt toppmodernt distributions- och märkningscenter i regionen.

 

2023 års PhARF-pristagare, Dr Milena Sokolowska, är chef för avdelningen för immunmetabolism vid Swiss Institute of Allergy and Asthma Research (SIAF), University of Zurich, Schweiz.

 

Santhosh Nair, President of ImmunoDiagnostics på Thermo Fisher Scientific, säger om utmärkelserna: “PhARF-utmärkelsen är en prestigefylld utmärkelse som Thermo Fisher stöder i sitt uppdrag att göra det möjligt för våra kunder att göra världen hälsosammare, renare och säkrare. Vi är stolta över att fira denna utmärkelse i Uppsala och uppmärksamma enskilda forskares enastående bidrag.

 

 

 

Information till redaktörer

Dr Milena Sokolowska tilldelades priset som ett erkännande för sitt pågående projekt att undersöka mekanismerna bakom svår astma, immuntolerans och COVID-19. Hon presenterade sin forskning för

FÖR OMEDELBAR PUBLICERING MED TILLHÖRANDE EVENEMANGSBILDER

Kontaktuppgifter till media:

Telefon : +46 72 146 6140

E-post: mary.kavanagh@thermofisher.com

 

 

 

Thermo Fisher Scientifics anställda tillsammans med 2022 års pristagare, María Escribese, vicedekanus för forskning och forskarutbildning, University San Pablo CEU, Spanien. Hon uppmärksammades för sin planerade forskning inom allergisk inflammation och identifiering av nya biomarkörer som är användbara för stratifiering av allergiska patienter. Båda pristagarnas forskning förväntas bidra till att förbättra livskvaliteten för dem som lider av allergier.

 

Om Thermo Fisher Scientific

Thermo Fisher Scientific Inc. är världsledande inom vetenskap, med en årlig omsättning på cirka 40 miljarder dollar. Vårt uppdrag är att göra det möjligt för våra kunder att göra världen hälsosammare, renare och säkrare. Oavsett om våra kunder påskyndar forskning inom biovetenskap, löser komplexa analytiska utmaningar, ökar produktiviteten i sina laboratorier, förbättrar patienthälsan genom diagnostik eller utvecklar och tillverkar livsförändrande terapier, finns vi här för att stödja dem. Vårt globala team levererar en oöverträffad kombination av innovativ teknik, bekvämlighet och farmaceutiska tjänster genom våra branschledande varumärken, inklusive Thermo Scientific, Applied Biosystems, Invitrogen, Fisher Scientific, Unity Lab Services,