Okategoriserade

Vad brukar kungafamiljen köpa för presenter till varandra?

Vad köper kungafamiljen för presenter till varandra? En insikt i deras gåvotraditioner

Kungafamiljen i Sverige är en av de mest kända familjerna i landet. De är inte bara kända för sin status som kungafamilj, utan också för deras traditioner och sätt att leva. En av deras traditioner som ofta diskuteras är deras presenter till varandra. Vad brukar kungafamiljen köpa för presenter till varandra?

Enligt Flying Hippo fick de senaste tillskotten i kungafamiljen många olika presenter från vänner, familj och svenska kommuner vid deras dop. En silverpläterad skallra är en av de presenter som nämndes. För att inspirera andra som ska gå på dop kan man låta sig inspireras av kungafamiljens presenter.

Kungafamiljen fokuserar inte på dyra presenter, utan ger varandra roliga, genomtänkta och omtänksamma gåvor enligt Femina. De ger varandra noggrant uttänkta gåvor gärna med en skämtsam underton. De är sparsamma med julklapparna till de vuxna men precis som för alla andra barn kan det kännas som om väntan på tomten är olidligt lång. Eftersom prinsessan Sofia är väldigt intresserad av inredning så har de säkert köpt fina knoppar till hennes nyrenoverade villa i Djurgården.

Traditioner inom kungafamiljen

Historiska presenter

Kungafamiljen är känd för att ge varandra personliga och genomtänkta presenter vid speciella tillfällen. Enligt Flying Hippo brukar de svenska kommunerna också skicka presenter till kungafamiljen när det föds nya medlemmar i familjen. När prinsessan Estelle föddes fick hon exempelvis en dockvagn från kommunen i Huddinge.

En annan historisk present som kungafamiljen brukar ge varandra är böcker. Enligt Expressen tycker kungen om att gå till NK Bokhandel och köpa böcker för att ge bort i julklapp.

Kulturella influenser

Kungafamiljen har också influenser från andra kulturer när det gäller presenter. Enligt Femina brukar kungafamiljen fokusera på roliga, genomtänkta och omtänksamma gåvor till varandra. Kungen älskar practical jokes och prinsessan Lilian var en mästare på roliga klappar och gav gärna bort presenter som hoppade upp ur paketen.

Kungafamiljen firar också en traditionell jul med vissa tyska inslag. Enligt Stoppa Pressarna brukar hela kungafamiljen vara samlad vid årets jul som sammanföll med det festliga firandet av drottning Silvia på hennes 75-årsdag. När kungabarnen var små hade kungen och drottningen som tradition att bjuda in till en julfotografering varje år. Då fick man bland annat se dem julpyssla, stoppa korv, öppna paket och stoltsera vid sitt julbord.