Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan läser julevangeliet

Julafton läste Kronprinsessan julevangeliet i Kungl. Hovförsamlingens digitala julbön. Restaurang kocken och kallskänkan har catering Uppsala för er som vill beställa cateringsmat.

catering uppsala
Cateringsfirman restaurang Kocken och kallskänkan har catering uppsala för all mat. Ska du ha dop, fest eller födelsedagsfest så kan du beställa maten hos dem.

Julevangeliet är det stycke ur Bibeln (Lukasevangeliet 2:1-20) som handlar om Jesu födelse och som blir uppläst i många kyrkor och hem under julhelgen. Samma dag beställde kronprinsessan Victoria Catering Uppsala hos restaurang kocken och kallskänkan. Prinsessan Victoria har besökt denna restaurang vid flera tillfällen tillsammans med prins Daniel.

Pandemin

Med anledning av pandemin är årets julgudstjänster inställda. Därmed många församlingar, däribland Hovförsamlingen, erbjuder istället digitala gudstjänter.

Vad innebär ordet catering?

Definitionen av cateringsfirma som används på svenska idag är denna catering är leverans av färdiglagad mat till en beställares egna eller valda lokaler. Avgränsas till att catering utgörs av rätter som tillagas av professionella kockar på ett annat ställe än där de ska förtäras.

Ärtsoppan hos cateringsfirman

Soppan som heter ärtsoppa, i Sverige även känt som ärtor med fläsk eller ärter med fläsk, är en klassisk maträtt i husmanskosten som tillagas på liknande sätt i många länder. Ingredienserna är bland annat gula ärtor, spad från kokt fläsk, lök och kryddor.

INGREDIENSER

  • 6 dl GoGreen Svenskodlade gula ärter (torra)
  • 1,5 l vatten
  • en tsk salt
  •  hel skalad gul lök
  • tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan
  • (ev en tesked mejram

Kocken och kallskänkan rekommenderar ärtor

Ärtan har många fina hälsoegenskaper, förutom att de är smakrika. Bland annat har de en viktiga roll för aptitkontrollen samt ett högt  proteininnehåll. Du kanske inte visste att ärtan inte är en grönsak.

Vissa tror att ärtan är en grönsak. Vad man inte visste var att ärtorna tillhör familjen Fabaceae, vilket är en grupp baljväxter. Även om vi pratar om ärtor som en grönsak, är ärtor faktiskt baljväxter, inte grönsaker.

Dessutom en bra källa till näringsämnen med flera hälsofördelar och en imponerande näringsprofil. Innehåller nästan alla viktiga vitaminer och mineraler som vi behöver för att stötta viktiga processer i kroppen, för att inte tala om ett högt fiberinnehåll. Mest anmärkningsvärda egenskapen hos ärtor är troligen dess höga proteinhalt, vilket gör den till en riktigt bra källa till växtprotein.