Okategoriserade

Årets majblomma är gjord av Elin Eisele, 13 år.

Drottningen köpte den första majblomman

Årets majblomma är gjord av Elin Eisele som är 13 år och drottningen köpte den allra första digitalt. Sedan 1907 säljs dessa majblommor som också ger stöd till barn som lever ekonomisk utsatt. Drottningen köper den allra första majblomman enligt tradition som får komma till slottet, men i år blev det digitalt på grund av pandemin. 

Dessa majblommor kallades för förstamajblomman före 1998, men heter nu majblomman. Det är en blomma som är konstgjord och som man kan fästa på sina kläder. Det som många kanske inte vet är att den säljs för välgörande ändamål både i Sverige, Finland, Norge och Estland. Den säljs av skolelever och scoutkårer under april. Intäkterna går till barn som behöver extra stöd.