Inlägg

Kungahusets apanage och energiförbrukning

Det finns många diskussion hur mycket apanage kungafamiljen får av staten. Det finns också många slott som behöver energi. Det är 13 stycken slott som tillhör staten dvs de som är kungliga slotten. Alla dessa behöver energi och då kan det också kosta en slant.

Vad betyder Apanage?

Apanage betyder “att ge bröd”är de medel som betalas ut till furstliga personer för deras underhåll. Man tror att ge bröd då ska vara att kungen ger oss men tvärtom här ger vi kungen bröd.  I Sverige betalas apanaget ut till Hovstaterna, och skall täcka bland annat kostnaderna för Kungens och övriga kungahusets representation. Kungafamiljen gör många representationer bara denna blogg innehåller alla deras representationer. Detta är den enda blogg som handlar om kungafamiljens representationer, apanage och all energi som går åt de kungliga slotten.

Går apanaget till att underhålla de kungliga slotten?

 

Nej, de kungliga slotten ägs och förvaltas av staten. All renovering bekostas av Statens Fastighetsverk. Hovet ansvarar bara för verksamheten innanför väggarna. Ingen minskning av apanaget kan innebära att det svenska kulturarvet förstörs.

Alltså vet vi också att pengarna ej går till energi för de 13 slotten. Ett tips då för att man ska spara in pengar på alla den energi som det nu kostar är att besöka  för att få bästa tipsen och råden kring hur alla kring kungahuset och kungafamiljen kan spara lite pengar.

Förutom dessa 13 slott så har även kungafamiljerna privata bostäder som de också kan få tips och råd hur de kan spara pengar. De har en massa ungar nu också som också kostar pengar därför är det bra att spara in lite pengar och besöka Göta energi så gör de också Svenska folket glada. Som tur är gillar svenska folket sin kungahus då de gör ett mycket bra jobb för Sverige.

De representerar Sverige utomlands och utan dem hade folk glömt bort svenska varumärken. Fast det skadar inte att de också anlitar Göta energi så att de också kan föregå med gott exempel på hur man kan spara in pengar. De är ju en förebild för så många och folk ser verkligen upp till dem och det jobb de utför.