Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prins Carl Philip delade ut stipendier till unga tecknare

Prins Carl Philip tillsammans med stipendiaterna Felix Vasquez Aguilera, Kristin Karlsson och Tomas Lundgren.

Prins Carl Philip delade ut pris till stipendiaterna i teckningstävlingen Den tänkande handen i Prinsessan Sibyllas våning på Kungliga slottet. För i detta fall så är det faktiskt en hand som tänker dvs som ritar en fin teckning. Alla som deltar är otroligt duktiga anser prinsen.

Kungl. Akademien för de fria konsterna och Kungl. Hovstaterna arrangerar tävlingen som många anmäler sig till varje år.

För att ha tid att måla och teckna får man anlita någon som kommer och städar åt en. Man kan inte både städa sitt hem kliniskt rent och sedan även lägga ned flera timmar till att teckna för att bli utvald av prinsen. Har du ej råd med städfirma kan du prova el från https://www.zmarta.se/el så kanske du kan få lite billigare el och på detta sätt kanske spara en slant. Så att du nästa år kan ha tid och imponera på prinsen med en fin teckning.

Stipendiater tog emot diplom ur Prins Carl Philips hand

Stipendiaterna belönades med 100 000 kronor vardera ur en av Elisabeth och Gustaf Douglas instiftad stipendiefond i samband med Kungens 70-årsdag.

Prins Carl Philip ingick i den jury som utsett stipendiaterna.

Om Den tänkande handen – H.M. Konungens stipendietävling för unga tecknare

Vid Kungens 70-årsdag 2016 instiftades en stipendiefond av Elisabeth och Gustaf Douglas med syfte att lyfta fram unga yrkesutövare som arbetar med teckning som arbetsredskap. Tävlingen är öppen för unga tecknare som arbetar med visuell gestaltning inom konst, arkitektur, mode, design, illustration, spelutveckling eller annat inom detta område.

Tre stipendiater utses och tilldelas 100 000 kronor vardera. Målet är att uppmärksamma den särskilda kunskap som samspelet mellan öga och hand ger för att utveckla tänkandet och höja statusen på visuell gestaltning.

(Konstakademien) arrangerar tävlingen i samarbete med Kungl. Hovstaterna. Den tänkande handen kommer att vara årligen återkommande. Digitalhälsan