Okategoriserade

Ny skulptur på Djurgården

Life Rings

Prins Daneil har invigt den nya skulpturen Life Rings som står på Kugliga Djurgården i Stockholm. Denna skulptur är gjord av Michael Elmgreen och Ingar Dragset. Det är också det andra verket som Prinsessan Estelles kulturstiftelse presenterar till skulpturparken på Rosendal. Dom två konstnärerna jobbar i Berlin och har jobbat tillsammans sedan 1995.

Life Rings är åtta meter hög och själva konstverket har något som alla känner igen : livbojen som symboliserar tryggheten vid kriser. Dessa livbojar är på skulpturen sammanlänkade i varandra och sträcker sig rakt upp mot himlen. Skulpturen ska symbolisera att vi alla är beroende av varandra och ska också ta hand om varandra.

Invigningen gjordes digitalt med prins Daniel, konstnärerna, Danmarks ambassadör Vibeke Rovsing Lauritzen, Norges ambassadör Christian Syse och Sara Sandström Nilsson från Prinsessan Estelles kulturstiftelse.

Kronprinsessan, prins Daniel och prinsessan Estelle träffade konstnärerna som gjort skulpturen kvällen innan invigningen när den hade satts upp.